Mutfak tezgah çeşitleri ve özellikleri

Mutfak denildiğinde ilk akla gelen dolaplar olacaktır. Fakat dolaptan ziyade en çok elimizin altında kullanılan kısım tezgahtır. Peki tezgah seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl tercihte bulunulmalı.

Öncelikle kullanım şeklinize göre bir tercih yapmalısınız. Aşağıda tezgah çeşitlerinin özelleklerini sizin için ayrıntılı paylaşıyoruz buna göre kullanımınıza göre kararınızı vermenizde kolaylaşmış olacaktır.

Laminat Tezgah: İçi sunta yada mdf olarak imal edilir. Yüzeyi laminant levha kaplıdır.Dikkatli ve hassas kullanım ister. Ve fiyatı bir hayli uygundur.
Mermerit Tezgah: Mermerit tegahlar mermer tozu ve döküm polyesteri kullanılarak yapılmaktadır. Ve yüzeylerinde jelkot adlı malzeme kullanılarak direnç sağlanmaktadır. Bu tezgah döküm şeklinde yapıldığı için istenildiği gibi yapılabilmekte ve kendinden evyeli olarakta dökülebilmektedir. Dezavantajı hassas kullanım istemesi ve ısıya karşı duyarlı olmasıdır(mermerit imalat aşamasında içersine konulacak malzemelerle ısıya karşı direnci arttırılabilmektedir). Maliyet olarak ekonomikdir.
Mermer Tezgah: Kalite olarak kullanışlı bir tezgahtır. Görsel olarak doğal ve şık bir görünüm sağlamaktadır. Genel itibariyle klasik görünümden vazgeçemeyenlerin tercih ettiği seçenekler arasındadır.
Granit Tezgah: Granit tezgahlar ısıyı izole eden, dayanıklı doğal taşlardır. Renk seçenekleri olarak genellikle kırçıllı renklerden oluşmaktadır. Tek düz renk yoktur. Tek renk seçeneği için mermer tezgahlara bakabilirsiniz. Uzun ömürlü kullanımlarda oldukça kullanışlı bir tezgah çeşidi olarak öne çıkmaktadır.
Kuvarz (Quartz) Tezgah: Kuvars tezgahlar adındanda anlaşılacağı gibi kuvarstan oluşmaktadır. Kuvars dünyadaki en sert minerallerden bir tanesidir. Oldukca sağlam ve kullanışlı bir tezgah olmakla ön plana çıkmaktadır. Renk çeşitliliği yaratmak için az miktarda cam veya metal parçaları eklenebilmektedir. Kalite olarak üst seviye bir tezgahtır.

You may also like...